Kannanotto: Hyvinkään paikallisliikenteen uudistuttava!

21 Huh

KANNANOTTO

VAPAA HETI JULKAISTAVAKSI 18.4.2012

 

Hyvinkään vasemmistonuoret: Hyvinkään paikallisliikenteen uudistuttava!

 

Hyvinkään paikallisliikenne ei nykyisellään vastaa kuntalaisten tarpeita. Bussivuorot palvelevat tällä hetkellä ainoastaan virka-aikoina liikkuvia. Liikennöinnin tulee alkaa aikaisemmin aamulla ja jatkuttava illalla pidempään. Erityisesti varastoilla ja tehtailla työskentelevillä ihmisille ei ole aamuisin sopivaa linjavaihtoehtoa esimerkiksi Sahanmäen teollisuusalueelle. Vaadimme aamuille muutamia ylimääräisiä vuoroja työalueiden suuntaan, jotta duunareillakin olisi mahdollisuus matkustaa vuorotöihin virka-aikojen ulkopuolella.

 

Myös viikonlopun yöliikennettä on syytä kokeilla uudelleen yhdistetyillä reiteillä, jotka eivät venyisi kohtuuttoman pitkäksi, mutta eivät toisaalta vaatisi täyttä kalustoa liikenteeseen. Yöliikenne tulee kuitenkin järjestää niin, että linja-autonkuljettajien työvuorojen mielekkyys ja työssä jaksaminen huomioidaan.

 

“Sairaalalle pitää olla bussiliikennettä ympäri vuorokauden. Pitkät jonot päivystyksessä voivat pidentää ihmisten käyntejä niin, että poispääsy venyy myöhään iltaan tai aikaiseen aamuun. Nykyisillä aikatauluilla se ei kuitenkaan onnistu”, yhdistyksen puheenjohtaja Henri Turkia sanoo.

 

Jatkoyhteydet kaupungin laidalta toiselle on toteutettu huonosti. Liikkuminen voi olla jopa hitaampaa bussilla kuin kävellen. Bussiaikatauluissa tulee huomioida entistä paremmin yhteydet junaliikenteeseen. Junayhteydet on mainittu aikatauluissa, mutta käytännössä yhteydet eivät toimi. Liian pitkät ajat vaihtoväleillä bussiin tai juniin vievät ihmisiltä halua käyttää julkista syöttöliikennettä.

 

Hyvinkään kaupungin on tuettava Hyvinkään liikennettä, jotta se voitaisiin parantaa asukkaiden tarpeita vastaavaksi. Lippujen hintojen laskeminen on pieni edistysaskel, mutta todellista, merkittävämpää tukea tarvitaan, jotta kokeilut saadaan vakiinnutettua.

 

Kannatamme myös esitystä Hyvinkään bussiliikenteen terminaalin siirtämisestä Uudenmaansillalle, ja Hämeenkadun alkupään muuttamisesta joukkoliikenne-kävelykaduksi. Saavutetut edut niin viihtyvyyden kuin ympäristöystävällisyydenkin kannalta ovat huomattavia. Suunnitelma osoittaakin sellaista rohkeaa avarakatseisuutta, jota ensisijaisesti yksityisautoilua huomioivasta kaupungistamme on puuttunut.

 

Lisätietoja:

Henri Turkia

Puheenjohtaja

Hyvinkään Seudun Vasemmistonuoret ry

turkia.henri@gmail.com

0445168282

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: