Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret tuomitsevat Kokoomusnuorten liittohallituksen kannan positiiviseen syrjintään

3 Kes

Kokoomusnuoret ottivat 30.5. kantaa rasismiin. Puheenjohtaja Wille Rydmanin johdolla liittohallitus on poistamassa positiivista syrjintää. Positiivinen syrjintä tarkoittaa, että käytetään erilaisia kiintiöitä henkilöitä valitessa erilaisiin toimiin. Kannanoton mukaan Kokoomusnuoret eivät näe tätä tasa-arvoa edistävänä seikkana.

Kokoomusnuoret eivät eivät vaikuta ymmärtävän, että positiivinen syrjintä luo kannusteita eri ryhmille enemmän, kuin jännitteitä niiden välille. Kiintiöiden avulla on muun muassa saatu enemmän miehiä naisvaltaisille aloille (ja toisinpäin) sekä autettu maahanmuuttajien kotouttamista, luoden näin Rydmanin peräänkuuluttamaa ”työperäistä maahanmuuttoa.”

Kokoomusnuoret ampuvat kannanotossaan itseään jalkaan. Kansallinen Kokoomus korostaa olevansa rasisminvastainen puolue, joten sen nuorisojärjestö polttaa siltoja niin emopuolueeseensa, kuin myös muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin. Kokoomusnuoret pelaavat samoilla sanoilla, kuin Jussi Halla-Aho edellisellä viikolla, tajuamatta että positiivinen syrjintä ajaa myös heidän etujaan. Esimerkiksi sotaveteraanien tukeminen ja hoito perustuu positiiviseen syrjintään.

Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret ovat aina korostaneet, että nuorten aktiivisuus paikallistasolla on erittäin tärkeää. Tietyissä kysymyksissä nuorten yhteistyö yli puoluerajojen on ensisijaista.

Kuitenkin rasismia emme voi hyväksyä ja niin kauan kuin kokoomusnuoret flirttailevat rasismin kanssa, on yhteistyömme mahdotonta. Toivomme, että Kokoomusnuoret tarkistavat radikaalisti kantojaan ja ne järjestön jäsenet jotka tuomitsevat rasismin, nousevat vastarintaan liittohallituksessa vallitsevaa ahdasmielisyyttä vastaan.

Lisätietoja:

Juuso Aromaa
Puheenjohtaja, Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret
0451321773
juusoaromaa@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: