Kannanotto keskustaajaman osayleiskaavaan

20 Maa

Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret ottivat 18.3 pidetyssä kokouksessa kantaa keskustaajaman yleiskaavaan seuraavasti:

A) Tuemme bussiliikenneterminaalin rakentamista Hämeenkadun siltakannelle ja Hämeenkadun muuttamista joukkoliikennekaduksi.

Lähi ja -kaukoliikenteen linja-autoterminaalien keskittäminen rautatieaseman läheisyyteen luo tehokkaan joukkoliikennekeskittymän, joka kannustaa Hyvinkääläisiä jättämään autot kotiin ja kulkemaan matkansa julkisilla. Kun terminaali sijoitetaan siltakannelle, vapautuu tilaa rakentamiselle ja vaihdot eri joukkoliikennevälineiden välillä helpottuvat huomattavasti. Siltakannella on muistettava ottaa esteettömyys huomioon: bussiterminaalilta on oltava hissiyhteys juna-aseman
laitureille.

Hämeenkadun muuttaminen joukkoliikennekaduksi on ilahduttavan hyvä ehdotus! Saavutettuja hyötyjä on paljon: liikenneturvallisuus paranee, melutaso laskee, pakokaasupäästöt vähenevät tuntuvasti ja kadun varrella toimivat yrittäjät hyötyvät lisääntyneestä jalankulkuliikenteestä. Polkupyöräilijöiden ja jalankulkijoiden ei tarvitse enää varoa toisiaan, kun pyörille voidaan varata omat, selkeästi merkityt kaistat Amsterdamin tai Kööpenhamiman mallin mukaan.

Joukkoliikenteen kehittäminen, kevyen liikenteen suosiminen ja kävelykatujen kannattaminen on kaikki kirjattu Hyvinkään seudun Vasemmistonuorten vaihtoehtoiseen ilmasto -ja energiastrategiaan. Siispä puollamme ehdotusta Hämeensillan bussiterminaalista ja Hämeenkadun joukkoliikennekadusta. Toivommekin päättäjiltämme nyt viisautta ja pitkäjänteistä näkemystä, jotta keskustaamme kehitettäisiin aidosti ympäristöystävällisempään ja viihtyisämpään suuntaan!

B) Vastustamme Rääkänpään muuttamista kerrostaloalueeksi. Painotamme kuitenkin, että kannatamme kaupunkirakenteen tiivistämistä siellä missä se on mahdollista.

Keskustaa pitää tiivistää, kaupungin pitää näyttää kaupungilta, eikä kokoelmalta laatikoita ja valtateitä. Umpikorttelit, kivijalkaliikkeet ja kävelykadut ovat viihtyisä, tiivis, kaupunkimainen ja ekologinen yhdistelmä.

Keskusta-alueelta löytyy paljon joutotilaa tällaista kaavoittamista varten. Esimerkkeinä mainittakoon Hangon ratapiha ja Suokadun varsi. Kehittämällä joukkoliikennettä ja kävelykeskustaa, voimme myös vapauttaa turhaksi jäävää parkkitilaa hyötykäyttöön.

Emme kuitenkaan hyväksy kaupunkilaisten yli kävelemistä yhteiskuntarakenteen tiivistämisen varjolla. Rääkänpään asukkailla on oikeus perinteikkääseen kaupunginosaansa, eikä heidän pitäisi joutua pelkäämään kotiensa puolesta ja elämään epävarmuudessa kaavoittajien mielivaltaisten visioiden takia. Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret ilmottautuukin vapaaehtoisiksi taisteluun
kaupunginosan puolesta ja tukee Rääkänpään kansanliikettä niinkuin suinkin voi!

Juuso Aromaa
puheenjohtaja Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: